28 Mart 2013 Perşembe

Cennet Gibi Hayat İstemez misiniz?


İnsan istemez mi mükemmel bir hayatım olsun . İster tabi,
iyi bir bir eş , güzel(yakışıklı) ve olgun bir kadın(erkek) , iman dolu çocuklar, bolluk içinde yaşayıp aileyi mutlu etmek . Boş hayal değil bunlar biraz kendimizi iyi tanıyabilirsek aşk değil de birbirini tanıyıp sevgi evliliği yapıp olabilecek hayaller bunlar . Aslında gözümüzde o kadar büyütüyoruz ki biz böyle güzel bir hayatı ama insanlar o kadar bencil , kin dolu ve birbirinize karşı saygısız oldu ki zor geldi gözümüze böyle güzel bir yaşam hazin sonlar oldu o mutlulukla başlayan hikayeler . İnsan istemez mi benim de evim olsun , çocuklarım düzgün olsun , arabam olsun ama düşünmekle sadece hayal olur .
Ne der bir şair ; ” İstemek yetmez şiddetle arzulamak gerekir” bu sözden anlayacağımız oturduğun yerden Allah’tan en iyisi beklenmez , Hayali gerçek yapabilmek için şiddetle arzulayıp, çalışıp ve bunların karşılığı alabilmek için seçimlerimizde dikkatli olmak gerekir . Örnekle açıklarsam ; Bir kadın veya erkek kısacası evlenmek istiyorsun bunun için aşk değil o iki kişi arasındaki uyum , birbirine destek olma , iyi günde kötü günde yanında olma , olayları olgunlukla karşılama , hayatı kavrayabilme kısacası iki kişi arasında sonsuz sevgi ve uyum olmalıdır . Bolluk içinde yaşamak ise zor değildir, iman duygusunu kaybetmeden , bol bol şükretmek ve ibadetlerimizi aksatmadan çalışıp sonrasını tevekkül etmek .
İnsanlar kızacaklar burda ne alaka dinle olmuyor bu işler deyip iç geçirecekler tabi de çünkü insanlar birbirini mutlaka aşağılamaya ve küçük düşürmeye meyilli oldukları için bunu da dikkate almaz . Bu parçada anlatmak istediğim güzel bir yaşam için cennet gibi bir yaşam adına çok çalışıp ibadetlerimizi aksatmadan , bol bol şükretmek önemlidir . Allah(cella cellalahu) şükredenleri sevip sayısız rızık verendir …

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder